måndag 17 mars 2014

Återbruka mera

Jag har fastnat i en inspirerande facebook-grupp som heter Återbruka mera. Den är väldigt inspirerande! En del är så händiga och pyssliga så man kan få komplex för mindre :)
Provade en idé som jag tyckte var lite kul...
Man stärker spetsdukar i olika storlekar (kokar upp lika delar florsocker o lika delar vatten, låter svalna o doppar sedan ner dukarna, lägger dem plant för torkning) och så trär man upp dem på gardinstången med t ex duschdraperikrokar. Voíla! Så har man en gardin som ser ut som en virkad gardinkappa och även lite insynsskydd. Provade idén på några gröna dukar som legat längst in i linneskåpet och tyckte det blev fulsnyggt...helt klart annorlunda!
Eller vad tycker ni? Tror det blir finare med vita spetsdukar men grönt passar ju nu på våren ;)

5 kommentarer:

 1. Tror också vita är finare, men detta ger verkligen vårstämning! En färgklick är aldrig fel heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska prova med vitt i ett annat litet fönster här. Återkommer med bild. Håller med lite färg piggar också upp :)

   Radera
 2. Hej Catarina.
  Tack för titten inne hos mig (caja) Jag kommer inte in på mina gamla bloggar så jag har startat två nya. Om du vill så är du välkommen att följa med ;-)

  www.caelumlife.blogspot.com
  www.caelumcorner.blogspot.com

  Ps. det var en rolig ide med den återvinningen, själv återvinner jag genom att använda gamla linnehanddukar till bordstabletter ;-)

  Kram/c

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Tack för nya adressen. Jag lade till dig meddetsamma :) Vad smart att återanvända gamla linnehanddukar. Läste om en som sytt ihop ett fräckt duschdraperi av gamla plastkassar :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.