måndag 16 april 2012

När snålheten bedrar visheten..

Jag är född med en rejäl virvel mitt i pannluggen. Ett litet arv från min mor. När jag föddes var visst de första de sade: oj, vilken kalufs! Innan de berättade om jag var en pojke eller flicka. Jag har alltid hatat min virvel i luggen. På vartenda foto från barndomen och skolfoton så ser man hur luggen spretar åt alla håll. Jag lärde mig snabbt att sky kameran som pesten. Och så gör jag än i dag. Jag vill verkligen inte vara med på bild!

Under några år rakpermanentade jag luggen och det funkade. Den blev rakare och mindre "virvlig" och sen hittade jag frissan som kan min lugg. Tyvärr så orkar jag inte med hennes otroliga svada och besserwisser sätt så ibland orkar jag bara inte gå till henne. Vill inte höra på. Orkar inte med hennes attityd. Trots att hon klipper luggen så bra som det bara, bara går. Och så är hon dyr.
Det var det som avgjorde saken den här gången. Pengarna. Jag valde efter många om och men att gå till en drop-in klipperia. En tjej som klipper i rasande fart och farbröderna (varje gång jag har varit där i alla fall..) sitter på rad och väntar på sin tur.

Men, jag hade glömt en sak. Hon kan inte klippa min lugg. Så nu är den hatade virveln tillbaka igen i ultrakort format. Faktum är att den står rätt upp som en bordsfläkt om jag inte plattar till den med en hårklämma... Grr! Att man aldrig lär sig!!
Hur lång tid brukar det ta för en lugg att växa ut..?

Tänk att det som kan se såå coolt ut på bild eller på någon annan kan få en att känna sig supertöntig!

Jag känner mig lite som Simson och den magiska flätan. När håret blir för kort så tappar jag styrkan. Självförtroendet. Det är liksom inte jag. Ni som haft någon frisyr som ni sen avskytt vet nog kanske hur jag menar?

Det är bara att konstatera att några pengar sparade jag inte på det här frissabesöket. Gissar redan nu att det blir många badhair days..


Vad brukar ni göra när ni har en dålig hår dag?
Tips mottages tacksamt! Please!

5 kommentarer:

 1. Jag har också en virvel i pannluggen som gör att jag inte kan ha mittbena.

  Jag har blivit mindre fåfäng med åren och har lättare att se ut som skrutt i håret, bara det är rent.

  Men man kan ha mössa på sig, sätta upp det i en tofs eller svinrygg om man har så långt. Men mest brukar jag acceptera att jag ser ut som ett rufsigt troll och inte som en dam.

  När det gäller frisör är jag konservativ. Hade samma frisör från 5 till 30. Sen gick min frisör i pension (vän till familjen) och jag tvingades hitta någon ny där jag bor. Blev rekommenderad ett inneställe, men jag kände mig aldrig bekväm. Sen 3 år tillbaka har jag en bra salong i Vänersborg som jag går till och jag vågar säga hur jag vill ha det och har oftast med en bild för att vara tydlig.
  OCH båda frisörerna respekterar när jag inte vill prata, utan bara blunda och njuta av att någon pillar med håret. Sånt är viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du är jättefin i håret på de foton jag har sett på dig :) Det är fint med mittbena, praktiskt! Det lutar nog åt att jag oxå skaffar mig det eller snedlugg igen...
   tack för tipsen! Håller helt med om frisörer! Ha det bra!

   Radera
 2. Även män har dåliga hårdagar. I mitt fall beror det på att jag har ganska fett hår och måste därför tvätta det ganska ofta. När det är lite fett och jag måste ut och göra nåt så blir det mössa på.

  Precis som Inna säger, så är det viktigt att frisörerna respekterar när man inte vill prata under klippningen. Jag har klippt mig på samma ställe många år nu, så frisörerna har lärt sig att jag inte vill sitta och prata en massa skit. Jag vill bara bli klippt, betala och dra därifrån. Ibland har det börjat nån ny frisör där jag brukar klippa mig, och då kan det bli lite småjobbigt. Visst kan jag vara bra på att konversera, men när jag åker till en frisör vill jag bli klippt, inget annat.

  När nån nyanställd frisör inleder klippandet med; "jaha, har du semester eller jobbar du" Då tänker jag att nu är det klippt! Jag svarar artigt på frågan, men utvecklar inte svaret, och till slut lär sig den nya frisören också att jag är där för en enda speciell orsak: ATT BLI KLIPPT! :D

  Saliga äro de flintskalliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oxå ganska fett hår så det blir hårtvätt varannan dag! Det var en smart taktik för att slippa artighetsprata när man inte känner för det. Jag behöver lära mig den konsten! Är alldeles för artig. För precis som du skriver så går man ju dit av en anledning och betalar för sig.. Det hade inte varit så dumt att vara flintskallig. Lättskött :) Men jag tror inte jag skulle passa i det.. Ha det bra!

   Radera
 3. jag klippte mig ju kort i augusti och trivdes. i en vecka :(
  nu står det på utväxt och jag vet att jag kommer att avsky det ytterligare lång tid.
  avskyr att klippa mig. och i år blir det ingen klippning alls. iofs så styrs det ju upp av förhållandet i plånboken.
  jag vill åtminstone ha såpass att det går att göra något med håret.
  kram till vackra du ♥

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.