Bakar thekakor
Det var som längesedan
Baklusten har inte riktigt funnits där
men nu ville jag plötsligt..
Här jäser bröden för fullt |
THEKAKOR
50 gram smör5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tesked salt
2 teskedar socker
ca 1,3 Liter vetemjöl (Jag blandade i 1 dl kruskakli den här gången för att få dem lite grövre)
- Smält fettet i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader
- Lös upp jästen i lite av degspadet
- Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och ca 3/4 av mjölet
- Arbeta i hop degen kraftigt tills den släpper bunken
- Strö över lite mjöl och lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 min.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela i 12 bitar
- Kavla varje bit till en rund kaka o lägg på bakplåtspappersklädd plåt
- Nagga kakorna med en gaffel
- Låt jäsa i 30 min under bakduk
- Grädda i 200-250 grader ca 10-12 min
- Pensla bröden med varmt vatten el med smält smör o låt svalna!
jag kommer!!! gud vad gott med te och tekakor, stark ost, kanske lite marmelad (utan skalbitar).
SvaraRaderafast det kommer å ta en stund att promenera...
kram och ha en fin kväll ♥
Det ser jättegott ut! Tack för receptet! Anna
SvaraRaderaRiktigt mumsigt till kvällsfikat ;)
SvaraRaderaÅh vad gott. Snygg kaffepanna.
SvaraRadera