onsdag 20 juli 2011

Ljud och oljud

Idag lyser solen från en klarblå himmel. Längtar redan hem till solstolen på balkongen..
Meen, innan dess har jag några saker att klara av.

Sitter framför datorn och försöker koncentrera mig på Excel. Inte mitt favoritprogram precis. Men det måste göras. Mina bästa vänner numera är mina "gulingar"

http://www.dreamstime.com/
Utan dem vill jag inte vara. Jag är så tacksam för tipset! Eftersom jag har långt hår syns de inte men gör stor skillnad för mig. Ljudnivån i korridoren är hög. Någon har tagit med sig sin baby som vrålar i högan sky.. Hur tänkte hon där?
Babyn på bilden har
inget samband med
texten..
bilden kommer från
http://www.dreamstime.com/


Väcktes av en gräsklipparmarodör klockan 7 i morse.. Han körde runt, runt i en väldig fart. Och (o)ljudet ekade mellan husväggarna..
..sneglade på potatisarna i skåpet.. Det var frestande att hiva några pottar i nacken på honom... Grr!

Alla dessa ljud och oljud. Man väljer dem inte alltid själv. Tacka vet jag ljudet av fågelkvitter, porlande vatten, vindarnas sus, kaffeperkulatorn, ljudet av hundtassar mot parkettgolvet, en spinnande katt, rösterna från människor man tycker om, bra musik, prasslet av chokladpapper, vinjetten till favoritprogrammet...
Vad gillar/ogillar ni för ljud..?

3 kommentarer:

 1. Vissa ljud och jag synkar INTE. Ska införskaffa dom gula idag för de orange e fullkomligt värdelösa.

  Märkligt nog störs jag inte av ljud på jobbet. Har alltid radion på när jag sitter och skriver mina helvetiskt långa utredningar. Kaffet hjälper till...

  Om det däremot står en klunga kollegor utanför i korridoren får jag spelet och stänger min dörr

  SvaraRadera
 2. är både ljudtrött/känslig men kan också stänga av. efter fem barn och arbete i skolans värld har jag lärt mig att stänga öronen på något sätt.
  för att överleva. vi bor ju vid en starkt trafikerad väg där ungdomar och kanske andra är ute å gasar på nätterna sommartid.
  himla kul inlägg du gjort :)
  härligt ♥

  SvaraRadera
 3. Jag älskar fågelsång, både måsarnas skrän och koltrastar på våren. Just nu är det fullt med svalor som jobbar utanför min balkong och det är helt underbart!

  Har också en makalös förmåga att stänga av, men har svårt för hard style.För att inte tala om puckon som kör motorcykel på gården mitt i natten.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.