fredag 2 mars 2012

All denna väntan

I går var det en väntans dag för mig. 
Det började redan på morgonen; först väntade jag på skjuts till bussen, sedan väntade jag på att bussen skulle komma in, på bussen väntade jag på att vi skulle komma fram, sen satt jag i väntrummet och väntade på min tid, sedan var det återigen en väntan på att bussen som skulle ta mig hemåt skulle komma och på bussen som var full till sista sittplats med stojiga skolbarn väntade jag på att vi skulle komma fram någon gång, sedan på skjuts hem... Väl hemma väntade jag på att maten skulle bli klar, att kaffet skulle "perkla" färdigt...


Numera när jag anar väntetider brukar jag bära med mig en pocketbok eller en tidning att läsa. Men det gick inte att koncentrera sig på läsning i går eftersom det var så surrigt överallt. Till slut satt jag bara och tittade på folk. Ett nöje det med. Att utrusta sig med tålamod. Att bida sin tid.
Meen det skulle vara bra om man kunde spara på alla dessa väntesnuttar och använda dem längre fram, en annan gång, när man kanske har ont om tid ;)


Bilderna tagna från www.dreamstime.com

2 kommentarer:

  1. Klok tanke att kunna spara spilld tid sådär :)
    Nu är det äntligen fredag och jag är hemma från jobbet tidigare än vanligt. Gick nämligen kl 4 med GOTT samvete. Ett par bananer ska ge mig energi nog att åka och fylla på med matvaror av diverse slag

    SvaraRadera
  2. Jag tror att vi upplever "väntan" på ett individellt sätt, beroende på vad vi är för sorts människor och hur stressade vi är. Väntan kan för somliga vara en form av yoga då man filosoferar över tillvaron och stressar av. Egentligen är det ju då man är mitt uppe i livet, och kan (om man inte är för stressad) känna att man existerar i nuet. Små oaser till eftertanke om man så vill. Om man rusar mellan två hållplatser och upplever tiden där emellan som "bortkastad" så tror jag man litegrann glömmer bort att leva, fast det är klart, om man åker buss samma sträcka varje dag så kan det vara svårt att se nån mening, mer än att man tar sig från en plats till en annan. :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.