måndag 27 februari 2012

En bra start på dagen ger is i magen hela dagen

Fröken Hulda ville att jag skulle berätta mer om mina nya morgonrutiner. Och efter att ha känt skillnaden i dag så gör jag det gärna.

Jag vill inte heller att det ska vara för omständigt eller ta för mycket tid. Det ska vara lätt att anpassa så att det fungerar till vardags..

Jag klev upp kl 7 i morse, gjorde några yogaövningar som kändes bra direkt i pyjamasen. De tog ca 15-20 min.

Den här boken av Ulrika Norberg är en av mina favoritböcker. Den innehåller olika yogapass som passar i olika situationer beroende på om man vill göra ett helt pass eller bara vissa övningar..
Bild från www.bokus.com 

Själv brukar jag känna in från dag till dag vilka övningar och rörelser som jag behöver just den här gången. I dag blev det de här:

Bild från nätet 

Sen provade jag en ny metod som jag läst om i en inspirerande liten bok som heter Lev bättre - ayurveda som är skriven av Dr Donn Brennan. Den hittade jag på biblioteket förra helgen. Den tog nästan tag i armen på mig från bokstället ;) Jag masserade in mig med Sesamolja från halsen och nedåt i cirklande rörelser över lederna och raka strykningar på armar och ben. Den skulle bla vara antiinflammatorisk. Den skulle vara kvar på huden ca 10 min.

Sen var det dax för en varm dusch. Jag är i vanliga fall inte särskilt förtjust i att duscha på morgonen. Brr! Men nu kändes det bra. Sen frukost på det och kaffe så kunde dagen börja.

Jag kände verkligen skillnad med den här mjukstarten. Humöret har varit på topp och jag har t.o.m lyckats bjuda på mig själv i stället för att ta illa upp. Allt som allt tog det runt 40-45 min innan jag var klar!9 kommentarer:

 1. WOW! Eftersom jag är hemma imorron också ska jag testa... men en sak kan jag säga redan nu... tre av övningarna är fysiologiskt omöjliga för mig att göra. Har ingen sesamolja hemma så det får jag hoppa över om inte rapsolja funkar. Lovar att återkomma och berätta om resultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :) Det gäller att vara lyhörd för kroppen o hitta övningar som passar en. Det går absolut lika bra med nån annan olja. Sesamoljan luktar lite jobbigt så snart den är slut ska jag skaffa en annan olja... Det ska bli spännande att höra om vad du tycker!!

   Radera
 2. PS. Hur länge och hur många gånger ska man göra varje övning? Ljög lite också... det är FYRA övningar jag INTE kan göra DS.

  SvaraRadera
 3. Jag har testat lite yoga och jag gillar det, men det är inget för mig på morgonen. Men gärna när jag är ledig.
  På vardagen blir jag människa av morgonsurf och egentid utan att någon pratar med mig. Mina kollegor har lärt sig att jag inte vill prata på bussen utan sitter tyst i min egen värld med musik i hörlurarna och halvsover fram till jobbet. Sen är jag jättetrevlig =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känner jag igen från mig själv, är inte heller så social förrän jag liksom vaknat till. Sen så =) Skönt du har kollegor som förstår det!

   Radera
 4. Jag föredrar att meditera på morgonen. Men på kvällskvisten kan jag gärna göra lite yoga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mest van vid yoga på kvällen så det här med att yoga på morgonen är nytt för mig. Vad häftigt att kunna meditera på morgonen.

   Radera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.