lördag 30 april 2011

Mindfullness i natten

Klockan halv ett i natt råkade jag titta ut genom fönstret och upptäckte till min fasa att det snöade. Stora Lovvika-vantar dalade ner mot marken. Det blir nog vitt på backen till i morgon, tänkte jag. Jag stod en stund i fönstret och följde de virvlande tysta snöflingornas färd genom luften.
Det var då jag kom på det!
Jag tänkte mindfullness!
I stället för att stöna och tänka en massa tjuriga tankar om vinter och snö och vädrets makter och Fan och hans mormor - som jag bombsäkert hade gjort om jag inte bestämt mig för att "fånga dagen" - så konstaterade jag lugnt - att det snöar! Jag målade inte upp något katastrof scenario om hur jag får pulsa fram i snö upp till knäna dagen därpå i bara gympaskorna och hur blir det nu jag skulle ju byta till sommardäck i helgen.. Det var stort! Skänkte en tacksam tanke till doktor Schenström som du kan läsa mer om här

I dag är det kyligt och grått väder ute - men ingen snö :-)

2 kommentarer:

  1. Mindfullness är bara av godo enligt min mening och jag är i full gång med att sätta mig in i det. Har fått låna en CD av min "läkare". Nu ska jag bara komma till skott och lyssna på den!

    SvaraRadera
  2. byta däck! är du så duktig? jag är nog väääldigt lat när det gäller sådant. typiskt C-göra i den här familjen.
    kram till en coool brud i norr ♥

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.