söndag 24 april 2011

Inget misslyckande

Det här var intressant. I går kväll låg jag och slöbläddrade i tidningen Leva PS  innan jag släckte lampan. Plötsligt läste jag en artikel som var svaret på en fråga jag grunnat på ett tag :)

hör här:
ur Ta makten över dina tankar av Henrik Fexeus
Henrik skiljer på orden misslyckande och resultat. Ett resultat - som kan vara det du önskade eller inte - är något du får av en händelse eller situation som du kan göra igen och igen tills du uppnår det du önskar. Ett misslyckande är bara en inställning till resultatet. Så länge du kan försöka en gång till med något har du inget misslyckande utan ett resultat. Om det är ett dåligt resultat så dra lärdom av det och gör bättre nästa gång.

Klart som korvspad, eller?
Jag har så himla lätt för att känna mig misslyckad och tänka i termer av lyckas/misslyckas. Tjohho! Nu fick jag en ny infallsvinkel!
Man får olika resultat.

misslyckas   Resultat

3 kommentarer:

 1. HaHa...Tjoho! Ja det beror ju på hur många chanser man får, ibland får man bara en chans och har man då höga krav och resultatet blir dåligt, så kan det vara svårt att se det som nåt annat än ett misslyckande.
  En fördel är att titta på de positiva bitarna i det man gör, för de finns alltid där, inte minst som erfarenheter.
  Ett uttjatat uttryck är; tänk positivt, men det är faktiskt det som det handlar om. Tjoho på dig Skogspinglan!

  SvaraRadera
 2. det var verkligen bra tänkt. ska jag ta med mig vart jag går. "man liksom bara försöker en gång till och ser vad resultatet blir" gud så smart :)
  och vem avgör om man lyckats eller ej?
  kram för att du startade den här processen i mitt lilla hjärnkontor.
  har suttit i solen efter maten och blivit alldeles mosig. skönt att gå in i ett gammalt svalt hus en stund.
  c är ute vid vårt nedersta gärde och kör traktor, tranorna skriker på ett annat gärde, fåglarna har fått spatt och kyrkklockan gick igång helt oväntat förut! åsså säger man att det är så tyst på landet... :) nåväl, här är ändå tystare än vid vårt hus inne i samhället. det ligger vid en korsning på huvudgatan och det enda nöjet ungdomarna har är att köra varv på varv med sina bilar!
  nåväl, det blir folk av dem också.

  SvaraRadera
 3. Conny: Precis och då kan det ju vara finfint att tänka att "det går fler tåg", att det kommer fler chanser och att man inte behöver tänka på det som hände som ett misslyckande :)
  Jag gillar mindfullness-tänket, att acceptera o gilla läget o förändra det man kan. Att man inte behöver tänka positivt eller negativt utan "accept it and go on" Ha en fortsatt trevlig dag!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Det är uppskattat.