lördag 29 oktober 2011

Tjeenare mannen!

Jag blev tipsad av finaste Fröken Hulda i går om att se på Skavlan i tv. Gissa om jag fick mig ett gott skratt. Felix Herngren som bl a skapat filmen Solsidan är för skön. Jag behöver bara se honom för att bli på gott humör. Han sade något som var klockrent. Angående figuren Ove i serien.
Ove Sundberg i Solsidan
Bild från www.aftonbladet.se

Han sade vi känner alla en Ove i våra liv. Och känner vi ingen Ove så är vi själva en Ove. hahaha så jäklars bra sagt!

För visst är det väl så? Att vi alla har en Ove i närheten. En person som inte verkar kunna läsa av läget, som tar mer än h*n ger, som är snål och gniden vare sig det gäller tjänster och gentjänster vänner emellan eller att bjuda från hjärtat. Som dyker upp som "gubben i lådan" och som är jättesvår att säga ifrån åt för att h*n är lättstött...
Det var befriande härligt att kunna skratta åt "Oven i sitt eget liv".

torsdag 27 oktober 2011

Under stjärnhimlen


Så här i gränslandet mellan sen höst och vinter uppskattar jag en tyst kvällspromenad under stjärnhimlen om kvällarna. Det är nästan magiskt att luta huvudet bakåt och blicka upp emot stjärnhimlen. Om jag hade varit bättre på matte, fysik och kemi (mina hata-ämnen tyvärr..) så hade jag absolut blivit rymdingenjör..
En bra torsdag önskas!

onsdag 26 oktober 2011

Snön som kom och försvann och andra saker


Sitter nu framför datorn och sörplar the och funderar på vad jag ska skriva härnäst - förslag mottages tacksamt :)



fredag 7 oktober 2011

Vinterfoto

Jag mötte ett par som kom emot mig i djupsnön. De hade lågskor och handväska och varsitt paraply. Det såg så himla komiskt ut. Nästan som klippt och taget ur en gammal film. De kan inte ha varit Kirunabor ;)

Kiruna 2011-10-07

Snökaos

Bild lånad av Timo Vilgats



I dag går det knappt att ta sig fram.. Bilar står här och var och snön vräker ner. Det är alltid
lika kämpigt innan man vänjer sig och har börjat tänka "i vinter".





tisdag 4 oktober 2011

Biblioteket är en guldgruva

Tror ni att det här kan funka?

Att gå ner i vikt med hjälp av KBT. Hittade boken på bibblan och lånade hem den för att kika lite i den. Jag behöver gå ner i vikt. Genom att förändra mina vanor. Långsiktigt.

Lånade även en bok i bildredigering

Sedan trotsade jag vädret och tog en skogspromenad för att rensa hjärnan lite.



Hoppas att ni har haft en bra dag!

Falling madness


Jag älskar såna här det-här-händer-bara-inte videor. Efter en lång trött tisdag då humöret var nere i skosulorna roade jag mig med den här videosnutten efter ett tips från en bloggerska.
Gilla eller inte..
Ha det gott!

söndag 2 oktober 2011

Awards!

 Jag har fått en Bloggutmaning!
Det tackar jag stort för! Har nämligen lite bloggtorka och kan behöva en kick därbak för att komma igång igen..
Upplägget är :fem påstående ska avslutas och sedan skickas vidare till ytterligare fem andra bloggare!

  • När ingen ser/hör mig så så brukar jag prata för mig själv. Jag blir grymt generad om någon kommer på mig och brukar då låtsas tugga ett tuggummi eller prata i en mobil..
  • Jag går aldrig hemifrån utan  att veta vart jag ska gå!
  • Min blogg heter som den gör för att det hör ihop med en kämpig ålderskris som jag hade. När jag var yngre sade folk jag kände ofta Fröken Henriksson till mig, alltifrån lärare på skolan till äldre släktingar och jag gillade det verkligen! Så jag grubblade mycket på hur det skulle bli när jag blev äldre.. var jag ingen Fröken Henriksson då liksom? Så en dag bara bestämde jag mig! Jag är visst Fröken Henriksson. Det har inget med ålder att göra! Så när jag började blogga var namnet givet :)
  • Vågade jag så skulle jag Det här är en svår fråga för jag jobbar redan för det. Att bli mera "mig själv". Att våga säga ifrån när människor kommer in i mitt liv och kör över mig med sina idéer och åsikter. Men även att skapa tid för att vara kreativ vilket kräver mod att våga vägra stress när många andra kutar omkring med mobilen i högsta hugg..
  • Om tio är kommer jag att  ha förverkligat flera av mina drömmar om att skapa, bo åtminstone periodvis på ett varmare ställe..
Jag skickar vidare till:
jeanettes.bloggo.nu
Marianne
eh.. mular ni mig i snön när första snön kommer..? *svälj* men jag kommer inte på fler att skicka awards till. Läste att Fröken Hulda redan fått likaså Inna..

lördag 1 oktober 2011

Dagar i pyjamas...

Inspirerad av Fröken Hulda bestämmer jag mig för att vända den här grå-regnsdagen till en pyjamasdag... Det lät ju lite roligare!

Höstlöv i regnet


Blev:


Ett läckert mönster som liknar tyget i en orientalisk pyjamas...



regndropparna på biltaket...

Blev


regndroppsdans..

Tackar fröken Hulda för din inspiration!


Jag har bara regn hos mig..

Lördagen såg lovande ut med strålande sol men när Fröken Henriksson kom ut på gatan så hade himlen öppnat sina portar.. Det fick bli en snabb runda runt kvarteret och en hemma-dag i stället...




Hoppas eran lördag har varit bra!